Rajská omáčka
2 cibule
5-6 kuliček nového koření
4-6 kuliček celého pepře
špetka fenyklu
2 stroužky česneku
5 Rajské protlaky
sůl
masox
máslo + mouka
Do kastrolu nakrájet 2 cibule a zpěnit na tuku, přihodit 5 - 6 kuliček nového koření a celého pepře, a špetku fenyklu - opravdu jen špetku mezi dva prsty (ten je dost důležitej v rajský) a cca 2 stroužky česneku nakrájet a přihodit.
Až koření zavoní tak si kastrol stáhni z plotny a přidej protlaky.
Zpátky na plotnu a trochu promíchat, osolit, zalít vodou (tolik, kolik chceš omáčky). Můžeš přidat Masox.
Nechat povařit asi 1/4 hodiny a pak udělat zásmažku - do kastrolu rozehřát máslo nebo sádlo, přidat hladkou mouku a míchat do růžova (zásmažka nemá být ani moc hustá ani moc řídká). Až bude trošku zbarvená, tak do ní přilívej pomalu rajskou a rozmíchávej, až se nebudou dělat hrudky. Pak to nalej do omáčky a povař tak 5 - 10 minut, až tam nebudeš cítit mouku. No a pak dosolit a dosladit podle chuti a nakonec přecedit, abys vyndala cibuli a koření.
Podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami - a sekanou .OD
Tak držím palce a dobrou chuť
Náhledy fotografií ze složky Jídelníček